Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výprava do Prahy 25.1.2014

Pomněnky a Ginga vyráží na školení, jak se stát špionem!! aneb Top Secret, takže bacha na nás! :-)

Výprava do Prahy 25.1.2014

Naše cesta začala, již tradičně srazem na vlakovém nádraží v Příbrami. Sešlo se nás opravdu dost, celkem 9 světlušek a skautek, což není úplně obvyklé :-). O to více zábavy jsme si užily, ale všechno pěkně popořádku. Po příjezdu na Hlavní nádraží v Praze jsme museli ještě metrem a kousek tramvají. Čekání ve frontě na jízdenky do metra nám Lentylka zpříjemnila hrou na klavír, který je v hale nádraží. Všichni se zastavovali a poslouchali, jak krásně hraje .

Naše další zastávka byla v Junu, což je obchod, kde mají vše pro skauty. Většina z nás si koupila ježka v kleci nebo píšťalku. Píšťalky bylo samozřejmě potřeba hned vyzkoušet, takže před obchodem byl další koncert . Pak už jsme se vydaly směr národní technické muzeum, kde nás uvítala velmi milá obsluha. Mají zde rádi skauty .

V muzeu jsme nejprve navštívily hlavní expozici, kde jsme viděli všechna možná vládní vozidla, historická letadla, motorky, kola, parní lokomotivy... Dále jsme si vybraly návštěvu expozice o výrobě železa, kde jsme si vyzkoušeli, jaký pracovní oblek nosí takový hutník.. Po sváče se již dostáváme k té nejdůležitější expozici s názvem Top Secret. Ta se nám líbila nejvíc, vyzkoušeli jsme si totiž, jak funguje taková kontrola zavazadel na letišti, hledali jsme zbraně, štěnice, museli jsme přejít přes pohyblivé kameny, rozluštit šifry, hledat správné otisky prstů, otevřít trezor, změnit si hlas pomocí modulátoru a mnoho dalšího... Odpočinek nás čekal v koutku, kde byla veliká stavebnice Merkur. Ve zbývajícím čase jsme ještě navštívily oddělení tiskařství, astrologie, chemie, času...

Přestože jsme toho stihly docela hodně, abychom viděli všechno, musely bychom tu přespat ještě tak tři noci , ale kdo by za nás šel do školy??!!

Celé unavené jsme se vydaly zpět na nádraží, koupily svačinku na zpáteční cestu a tak tak stihly vlak domů.

Bylo to fajn, tak zase někdy příště!

 

 

PS:. Fotky zde: 

oddilgingo.rajce.idnes.cz/Narodni_technicke_muzeum_25.1.2014/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výprava do Prahy 25.1.2014
 
Sraz: 8:45 na vlakovém nádraží v Příbrami
Návrat: 17:45 tamtéž
 
Co sebou? Svačinu na celý den, pití, světlušácký šátek, oddílové tričko, 250 Kč. Turistický deník, cestičku či stezku. Kdo má, tak průkazku na autobus (budeme v teple, takže není nutné úplně teplé oblečení :-)).
Pro ty, kdo by měl zájem doplnit nějaké skautské, či sportovní vybavení pojedeme kolem skautského obchodu. Jejich sortiment naleznete zde: http://www.junshop.cz/.
 
Co nás čeká? Tentokrát navštívíme národní technické muzeum, kde je spoustu zajímavých expozic. My navštívíme hlavně tu s názvem Top Secret, kde se naučíte jak se chovat jako správný špion :-). Další expozice dle zájmu a sil :-).